IMG_5537.jpeg
Honiton Terrace, Shrewsbury, Shropshire

Rear extension to a double fronted Victorian Terrace

Dinah and Nigel were looking for characterful kitchen/dining/sewing room extension to enhance their already quirky Victorian terrace.

 

The proposal infilled an existing rear courtyard, beside what was, a tiny oblong kitchen. More generous natural light was brought to the site by lowering the south facing boundary and demolishing rear outbuildings.

The new two storey area of extension draws on the scale and form of the previously demolished mono-pitched extension that was on the site. It is linked to the existing duo-pitch loft space by a glazed single storey. This area of flat roof drops light down through a new roof light to the new internalised utility room and doubles up as a balcony overlooking the garden. The timber framed loft space was renovated retaining the rhythm to the neighbouring properties loft spaces.